Friday, September 30, 2011

SEORANG TEMAN YANG SWEET :)

Assalamualaikum =)


harini tak banyak keje. ambil masa dan luangkan masa di starbuck je la aku sorang diri. haih sendiri lagi...... hahaha.. xpe dah nasib... huhu. dalam menanti waktu untuk berlalu pergi aku ambil pelyuang menerjah ke youtube untuk kesekian kalinya. bukan nak tgk pape pn. just nak tgk ni...... hehe

play now!

 
sweetkannn.. hehe.. ni kawan aku yang buatkan. adoi. agaknya dia nak ngorat aku. tp memang aku cair la sekejap. haha... sweetkan.. dia sanggup letak ni dlm utube... haih. bertuahhh punya kawan ;)

thanks to Ghaz Li.... :)


Syamimiehaslee

Thursday, September 29, 2011

Rizalman vs Syamimihasli :)

assalamualaikum =)

apa yang anda lakukan skrg?? 
cuba datang sini dan temani saya. bole? 
 haha.. skemanya ayattt.. haha.. seriously.. boring gile rite now!.. nasib baiklah saat & ketika ini masih ada menjadi penghibur.. bukan seseorg yg sudi. tetapi.. facebook,twitter,blog...... the best couple 4eva. haha. ada org ckp aku gila. tp aku sikit pn x ksh. aku pnya suka la kan. jnji aku happy dan tak ssh kan mak bapak. kannn =) benda2 tu la yg slalu teman aku. kehulu kehilir. best jugak ada kawan2 dlm tu. baca gosip2 mereka. xde nak pk pape. cuma terkadangkala je rase sepiii.. sepi dan sunyi sangat... perasaan tu lagi menghimpit harini. abah,mama,kakak,abang memang tak ada kat sisi ... mereka jauh... jauh dan beberapa hari lagi akan pulang :) aku sendiri dan akan terus sendiri ..... hehehe.. olololo... macam sedih sgt jekan. haha.. x laaa.. aku tgh happy ni.. mimpi ular.. ada org nak masuk meminang ke ni?? hahahahahah.. mcm2 kan.. heee... 

oh! lupa la pulak nak citer.... 2 hri lepas aku ada shoot untuk magazine harmoni. sila beli untuk bulan november (11) akan datang ya! apa yang menarik??????! ermmm.. aku masuk majalah la beb. ruangan best pulak tu... nak tau ape citer nanti beli ya. penat jugak la memunggah benda yang aku obseskan tu.. tengok ni!!!... saja nak berlawan dengan rizalman...... hahaha...

 peminat setiaaaaaaa bag! pecaya tak? koleksi aku sebanyak ni? hehe.... kena percaya. sebab dah terbukti ..huhu.. lelong..lelong. hahaha.. sape nak??? 

x nak kalah....... ni rizalman punya. huhu.... hebat2.... =)

:) masing2 ada minat masing2 kan... aku mcm ni, korang macam tu.. x salah pun. asalkan x memudaratkan diri bt benda yg x berfaedah. itu x bagus.. tau!.....
ok u ollsss.... hv a nice nite... 
nak tdo dah laaa.... boring. x tahu nak buat apa. NITE. muahh...


Syamimiehaslee


Wednesday, September 28, 2011

5 HARI 4 MALAM. BEST SGT! :D

Assalamualaikum =)

lama menyepi bukan bermakna lupa. tapi makin lama di tinggalkan makin rindu pula.. ya... rindu untuk menaip di sini.....di sini laaa.. bukan di sana. hee..  jangan nak lebih2 merindu entah dengan siapa. haha.. ok. whteva.
hope korang sihat2 je ya. kalau tanya aku jawabnya 'maintain' saja. hee..

dah lama x hupdate punya la banyak cerita.. .. ..kan?!
5 hari lepas rumah aku penuh dengan saudara mara. besh x usah nak cakap. memang havoc gila rumah mama. mane tak suka, before this rumah mmg sunyi sepi je. haih..... x bestnya..
ok... bila dah ramai tu mulalah nak planning pergi situ.. pergi sini.. =) tak ketinggalan bila membuat planning. mestilah pergi karaoke... kannnnnnn... Hahaha... diorg ni semua kepala gila2 memang satu kepala bila join kitaorg. itu yang semua makin happy bila berkumpul...  family korang mcm tu tak??? of course rite...! ;) sesekali bergumbira apa salahnya. before this.. rutin kami mmg mcm biasa. x happening langsung. haih!

ini baru happening!! see....wajah2 ceria =)

 kami kat REDBOX ni...

 comel x aweksss terengganu ?:) huhu

 yang baju belang tu kalau bab2 menyanyi memang serah kat dia. haiyaiiii....... 

 olololo... bersungguh2 btol la mamat ni sorang.. feeling beb.... haha huh! lagu ape ntah si man ni nyanyi....


dah puas melalak.. balik laaaa kami.... esoknya pula korang tak tahu agenda kami.. huhu. mama cadang buat makan family. actly for family jeeee... but lain pula ceritanya... bila dari satu mulutr ke satu mulut aku tengok dah mcm buat open house pulak rumah kami. seeee...

 sedap kannnnn.. =) 

 ok ni semua best fwen mama.. =) suke la tuhhhh.. bergosip2.. :D

 my lil bf.. cute kan ;)

korang kenal x yang tengah2 tuuuu???cuba tekaaa...



ok. mari aku kenalkan. heehee... yang hujung tu diana amir! cantikkan bila dia bertudung.. dia sempat datang walaupun bz. thanks to diana amir.  =) 

 haih... korang mcm berjanji la pakai baju sama colour. huhu. I LIKE.....


 MIERA IDORA. hahaha.... x lama lagi dah nak naik pelamin nie.. hehe

sweettttnya pict nie. semua ada!!! yeahh.... happening....

meriah gilakan. kan aku dah cakap dah mcm open house. kira open house lah ni. hehe. tp sorryyy... kalau korang ingt aku tak jemput. x planning pun. next time ok ;) huhu...


NEXT.......

lepas seharian penat..... kitaorg klu ambik angin malam plak. oh! just for anak2 muda ya.. hehe.. layannn TUTTI FRUTTI laaaaa... huhu... mari sini tgk! sempat lagi bergambo tau...

 cukup untuk aku sorang. terkena la jugak RM14 kat tutti frutti ni :D sedapppppp......




seronok memang seronok.. tak dapat aku nak gambarkan. tnya mereka mcmane.. mesti jwpannya sama. BEST gilaaa.. hehe...

NEXT...............

keesokkannyaaaa....
Berkira2 nak pergi ke mana pula sesudah itu.. oh!! pastilahhhhh ronda KL. let seee....






  Happeningkannnnnn.. ni la saat2 paling best. huhu.. Ko ada??? :D yeahh.. aku je ada saat tu... ok u olls tu je nak share. hehe.. Olrite.. dah nak balik pn.. tu la menyiksakan btol bila online kat tmpat umum mcm ni (oldtown)... GOODNITE U OLLSSSS.....

Hv a nice nite. muahhh...

Tuesday, September 20, 2011

'NUR' YANG DATANG TANPA DI DUGA...

Assalamualaikum =)

2,3 harini hujan x benti membasahi bandaraya metropolitan (KL).. sejuknya hingga ke tulang sum2 dapat aku rasakan... apa khabar kalian? smoga dalam keadaan baik biarpun ada dugaan datang menimpa. langit tak selalunya cerah. yang selalu kita tahu, kalau ada suka pasti duka pasangannya kan.. bersabarlah dalam menempuhinya. pasti ada hikmahnya. sepotong ayat itulah yang selalu menguatkan diri untuk melangkah setapak ke setapak. :)

hati setenang-tenangnya... 
mungkin tak semua org tahu apa yang berlaku pd diri ini .. bagaimana nak aku luahkan.. alhamdulillah dan bersyukur yg termampu aku ucapkan.. tenang bila berkeadaan begini. (berhijab) .. mungkin di redhai ALLAH bila jalan yang aku pilih ke arah kebaikan.. terima kasih ya Allah di atas NUR yang kau berikan.. terima kasih keluarga, teman & ehem-ehem. he.. merekalah yang menguatkan hati naluri ini untuk menuju ke gerbang yang bukan mudah untuk aku lalui. lebih2 lagi bila pintu hati terbuka di saat aku baru ingin mengenali syurga dunia... 

2minggu sebelum aku berubah fikiran untuk mengubah penampilan diri atau lebih mesra aku kata satu penghijrahan.. pelbagai kisah aneh yg aku mimpikan. ada yg ngeri. ada yg indah. tak perlulah aku huraikan mmpi yang terjadi tnpa aku sedar itu. aku anggap itu satu mimpi & hanya mainan tidur semata. namun dalam mencari kata dlm mimpi itu, aku akur pada ketentuannya.. ada sinarnya tak mampu aku lindung walaupun dengan secebis kain nan indah. sinar itu sebenarnya dtg dari hati... tak aku ketahui dari mana ia dtg.. dan kapan pula ia hadir.. :) maksud yg sama tapi lain bicara.. 

TAHNIAH & ALHAMDULILLAH.mereka ucap... dan kata2 itulah buat aku nyaman di samping melayari hidup seharian. ada yg terkejut. ada yg tak. semua tu hnya pada pndangan. sejujurnya aku sendiri juga terkadangkala tersenyum sendri melihat diri di cermin. aneh & peliknya syamimie haslee ni :) secara tiba-tiba pulak tu aku bertukar menjadi wanita muslimah. cehhhh... hehe. ok. whteva.. janji i happy u pn happy ;) OK?

Bila penampilan d'ubah. maka jalan yg d'susuri jugak mengikut rentak.. kalau dulunya garangnya syamimie haslee bak kak ros (kakak upin ipin tu) bukan main lagi.  maka harini terjadi d'luar bicara aku tidaklah seganas dulu. haha. garangnya tidaklah seperti dulu.. haha. marah pun. bila perlu. tidak lah cepat melenting kerana aku lebih senang mendiamkan diri.  nakal tetap nakal tp bukan lah sehebat dulu. nakal2 manja & ayu ajelah yg aku kasi :D kehkehkeh... terasa diri seperti org lain tp sebenarnya AKU TETAP AKU. korang jgn tinggalkan aku ya.. aku nak berubah & tolong pimpim tangan aku kalau aku tersasar jauh. terima kasih buat teman yang seorg tu.. dia yang selalu bagi dorongan... nak sgt lah aku jadi solehah. konon lah kannnnn.. hahaha... dah lama x jumpa dia. haih mesti dia terkejut kalau jumpa aku yg dah 'alim' ni. kihkihkih. alim ???! oh tak sesuai. yg ayu manis lagi sopan laaa... ;) hehe..perasan ?? :P hahaha... TOLONG. jgn tunjuk muka poyo & menyampah kat sini.. haha..

ini yang termampu aku sajikan utk kalian =) ok x ok? jawab ikhlas. senyum tnda puas. angguk tnda stuju. tekan butang 'x' kat ats tu kalau tak suka ya. hehe..


"Sampai satu saat yang dijanjikan ALLAH kelak, semuanya akan berubah. aku percaya pada kata-katanya. "

banyakcakap: benarlah kata org. bila keikhlasan & keredhaan yang di cari pasti bahagia itu muncul bila-bila masa saja. tanpa di pinta. tanpa di tunggu.

Syamimiehaslee

Saturday, September 17, 2011

OPEN HOUSE. OPEN HOUSE.

Assalamualaikum =)

alhamdulillah. selesai sudah buat hari ini. open house. open house. hehe. kat mane2 pun open house. selagi tak cukup sebulan. selagi tulah kita akan terus makan & pergi ke jemputan2 kan..  rasa naik muak la pulak bila banyak sangat makan tapi badan tak naik2 kan. haha. erm... tak seperti semalam, best gila berjalan. rase mcm KL ni i yang pnya u. haha.. oh. terlupa! SALAM SATU MALAYSIA. yelahh. semua cuti je kan semalam . jalan takde jame2... :) tapi hari ni. auwww.. tak usah nak cakap. jalan jame sama naik la dengan accident. hujan plk x benti-benti.. jalan licin. bawak kete laju.. mmg terjadi lah sesuatu yang kita tak harapkan. ok. pesanan : berhati2 lah di jalan raya.. ingt org2 tersayang tu yang penting. 

Ok.. harini mkn nasi ayam kat open house. ape lagi ya? banyakkkk kot... tp aku ni cepat kenyang. jadi teramat lah rugi sebab tak merasa smua yg d'hidangkan. kalau bole setiap minit aku nak makannn je.. kan best! hehe..

before menunggu org menjemput nak pergi open house. sempat lerrr jugakk Snap pict sambil makan ice cream yg paling best kat dunia ni. haha... yeahh. TUTTI FRUTTI =)



tak seperti biase. harini aku pakai tudung. comel tak? haha :D perasan betul laaa kan. haha...  ok, selamat juga pakai tudung . hujan pnya la lebat. rambut tak basah & takdela mengadu sakit migrain lagi ;)

Syamimiehaslee

Thursday, September 15, 2011

ADRIANI's WEDDING

Hello & Assalamualaikum =)

Good morning to all.. masih fresh? yes... hehe.. bangun awal dan ada sedikit masa ni untuk menghupdate ini belog. hehe. hari ni punya citer tak tau lagi perjalanannya tapi semalam... hmm... ada suka ada juga duka. dua perkara tu memang kita tak boleh nak pisahkan.. lari mcmane pun. pergi jauh kemana pun. kalau dah tertulis mmg terpaksa kita hadap & tempuh., kita terpaksa juga kan.. takpelah. bak kata pepatah buang yang keruh ambil yang jernih. walaupun susah. kita masih ada magic word. iaitu 'CUBA' atau u olls x phm it means 'TRY' ok. hehe.. tak salah klu kita mencuba. mencuba untuk buat yg terbaik pd hari ini & insyaallah masa2 hadapan.. yang kurang kita lebihkan. yg lebih kita kurangkan. betol tak? :) senyum dulu..... sebelum kita teruskan.. hehe.. 

hidup tak selalaunya indah.. 
tapi yang indah-indah itu tetap hidup dalam kenangan...
(angguk je kalau stuju) hee...
oklah.. sesudah raya , hari bahagia pula bertandang. musim org kawin tengah hot skrang ni.. alhamdulillah ramai betul org nak mendirikan masjid.. lebih2 lagi org muda skrg ni.. yg angka 30,40 tu kita x usah cakap la kan. he. ni yang di awal belasan tahun.. :) alhamdulillah...... hehe. balik kg haritu pn dah ramai lebih muda pada aku kawin gendong anak.. ishk2.. x terkejut kan... 17,18,19.. aku ni bf pn xde. so, diorg mature ckit lah tuu...  :) kata mereka.. 'ceh.. aku lagi laku dari ko'.. :) berasap jgk la telinga aku... sabar jelaaa... so... aku pn nak cakap! 'so, ko laku daripd aku..ade aku kisahhhh ke'..... hehe.. tu bukan gadoh. org terengganu dah biase.. cakap dia mmg kasar ckit tp dlm ketawa.. hihi..
ok,ok.. kembali pd mood org kawin... hehe..sape2 yang nak ambik inspirasi bolehlah tgk wedding Adriani.. sweet sgt :) he. haritu smpat copy paste 2 keping je. Now! geng2 dia hupdate sama blog about the wedding.. mari kita lihatttt........

 kad undangan yang aku dapat....

 nampak baju putih atas katil tu?? itu baju nikah my brother buat... sape2 nak tempah boleh lah. hehe.. mmg cantikkk .. ceh.. promote ;)


 sweetkan.. MR. & MRS.. hehe.. yesss! .. u already husband & wife. hehe..



 berangan jugak ni. nak turun tangga mcm ni... hahaha.. ala2 cinderella gituu.. ok, u olls yang nak kahwin. tolong ambik mood ya.. 

ini dewan kat putrajaya.. besar jugak kann.. 


comelnya kek dia kan.. simple & sweet.. gerammmm rse mcm makann... aurmmmm  :)
the fabulos FATIN LIYANA there.. heehee...

gegirlzzzz

 awesome pict!. all there... 

SELAMAT PENGATIN BARU TO ADRIANI & HUSBAND
semoga berbahagia selalu...

hehe.. best & terlayan tak tgk pict tadi. menarikkan... sekurang2ya nak jugak ada majlis.. x besar mcm tu. kecik je pn jadilahh. sebagai tnda ingat-ingatan.... ;) enjoy ur moments..... be happy.  kita enjoyyyy!!!

sharing is caring

banyakcakap: lupe seketika masalahhhh... kosongkan pkirannnn.. hehe.. jom! masuk keje....
Syamimiehaslee

Wednesday, September 14, 2011

HEY.. AWAK PUN TAK TIDUR? MARI SINI.....

Assalamualaikum =)

awak tak tdo lagi??? ishkk.. kita sama.. he. jom.. kita borak2 seketika.. boring lah. sepatutnya aku patut tdo.. esk ada bnyak hal yg aku kena uruskan. tp... mata sangat nakal mlm ni. nakal bukan gatal bermain mata ya. he. nakal di sini means degil. x mo tido.. so, haruslahh melayaninyaa dengan pelbagai hal yg tak patut aku buat malam2 buta ni. haih....
telinga pula... sangat jeles bila mendengar si cantik (kakak) dengan sesuka rasa bergelak ketawa dgn mr.bf :) saja bt aku bikin panas d'malam hari.. walaupun td baru je hujan mencurah2. haha... ok whteva.. asal dua2nya bahagia ya ... amin..

bila dah boring tu... mulalah aku mencari & menjelajah blog2 mereka yg menarik untuk dibaca.. kalau sebelum ni ada novel sbgai peneman sblum tido..... tapi kali ni tak ada la pulakkk. tanda laaa tuuu !! mmg dah lama gila aku tak beli.. haih... i really miss ur novel 'aisya sofea,anis ayuni,aina emir..' bajet esokkk haruslah ke kinokuniya mencari novel terbaru.. :) hehe...ok,ok... mood 2,3 arini lain mcm betul.. tak tahu pula apa terjadi & kena pada diri aku ni... moga2 lah ada sesuatu yg baik berlaku kan.. forget about it! now aku tgh melayan blog 'maria elena' ..... bestt.. teruja! sbb kat situ ada pict menarik..

 ini yang paling menarik.....
ok, ini adriani.. maria elena best fwen. dia juga customer abg aku.. 10hb09 haritu aku ada juga dpt jemputan big day adriani. but... no time to go there! just wish u selamat pengantin baru. semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.. ;) hey...  i love ur dress laaaa.....  heehee... lagiiii........... hmmm..


sweetkan kalau ada best fwen mcm ni... :) semua cantik2 pulak tuuu...sebelah pengantin dari kiri is maria elena.. 

mood bertambah baik... actly , aku ada satu perasaan. satu perasaan untuk mengubah sesuatu.. mencuba benda baru dlm hidup bukan lah perkara asing dlm hidup aku. yup! aku suka mencuba. mencuba benda baru & happening. jgn salah anggap.. smua yg aku cuba adalah perkara2 baik ;) apakah itu? oh! just wait & see yahhh!.... 

heyyyyy.... apelah yg aku merapu lgi nie.. terus terang jelah. aku suka tgk gegurl behijab skrg ni..  hehe.. 'gegurlz berhijab' tht was so sweet & nice. adoii.. aku pn nak mcm tu bole? haha. tgk! aku slalu angan2 mat jenin. tp tak bt pun... mama pun kadang2 naik hangin dgn aku. haha... nak citer mmg tak habis citer. so, lain kali kita cntinue bole.. sbb mata tu masih bergetah marilah tgk pict2 ni ckit ;) sejuk mata memandang mak mentua.... hahaha...







hahahhaha.. ok jangan nak terkejut sangat !! nak tnya je Comel tak??! hahaha.. perasan gila kan.. anyway just ignore background dlm pict tu. haha.. bilik bersepah.... mood baru balik keje mmg mcm tu! huh.. alasan. cehhh... ok, pegilah tidur.. me too.. 

jom! kita pergi ke tilam empuk sekarangg...........
gdnite bebeh...

banyakcakap: menyampah gila dowh.. dari tadi tak habis2 bergayutt.. cakap apa lama sgt! x pecah ke hp tu di sbb kan kepanasan... hahaha.. ok x nak msk campur.. sweetdream.. love..

Sunday, September 11, 2011

ABAH OH ABAH

assalamualaikum =)

sunyinya rumah ni.. dah macam IJN, tmpat org sakit jantung tu... hahaha.... semua keluar beraya! ishk.. tak habis2.. aku ajelaaaa yang teperuk kat rumah ni mcm kain buruk kan. hehe.. malasss nak klua. tu aje alasan yang paling BEST!.. kat jalanraya pulakkk , jam bukan main lagi kata abg aku.. semangat btol lah u olls ni nak pergi 'mkn free' kannn :D hehe...

OKOK.. semalam pergi hntar abah kt airport.. dah habis la raya kami wit family... sekejap benor masa tuuuu... baru jumpa dah nak balik.. adoi.. nk buat cnnekannnn...kerjaaaaa sgttt jauh2...hee... ape yg kami doakan. selamat pergi, selamat jualah kembali.. i'm gonna miss u, abah.......


lovely family! adoi. tgk apaaaa tuuuuuu......
korag tgk! aku ikut muka mama ke abah?? atau muka entah sape2 kannn.. haha.... whteva..

oh. lupe nak bagitau abah. kim salam kat rakyat2 turmenikistan... haha.. say 'pasebal' sbb jaga my dad... ;) huhu

ada nurkilan sebagai peneman jiwa :
hamparan tanpa tepian dalam tidak berdasar
semakin dijelajahi terus tercari-cari
semakin diselami tercari makna diri.
padanya tunjang kebaikan insani
bernaung rahmat Ilahi
cetusan zat pembuka hijab
merungkai noda hitam batini
semoga tersudah 
tatkala bertaut kasih hakiki

~untuk kita2 je~

Saturday, September 10, 2011

PERASAAN datang dari HATI


satu perasaan 
perkataan yang sering kita 
ungkapkan 
namun 
fahamkah kita apa ertinya.. 

satu perasaan 
yang menjalinkan persahabatan 
suci kita 
dan
dengan satu perasaan jugalah 
yang memutuskan persahabatan 
suci itu
aku benci pada satu perasaan 
kerana pada satu perasaan itulah 
aku menderita

namun 
aku masih mahu mempunyai satu 
perasaan
satu perasaan yang mampu 
membuat hidupku 
sungguh bermakna...

banyakcakap: happy weeknd to all... kita enjoyyy!!

Monday, September 05, 2011

SELAMAT HARI RAYA

Assalamualaikum =)

post yang ke 100 |  raya ke 7 ..huhu

salam seribu kemanisan buat semua.. semoga masih dalam mood membahagiakan kerana sudah sedia maklum hari raya puasa selama satu bulan. wahh.. lama gila.. hee..
SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN kepada yang siapa yang mengenali diri ini. even aku tahu aku tak pernah ada musuh namun itu bukan lah satu kepastian tidak ada manusia yang sakit hati dgn diri aku. kann... :) kiranya ada salah dan silap maupun aku pernah terlanjur kata aku mohon maaf dari hati .. sesungguhnya hari raya ini adalah hari mengeratkan silaturahim sesama insan :) wah.. semacam bermadah kata lah pulak kan.. nvm.. hari ini hari raya ke -7 & berbaliklah kita semua pada rutin harian. buat adik2 selamat bersekolah.. & selamat bekerja buat kita semua.. mmg terasa agak malas untuk memulakan kembali rutin itu .. tapi hari raya tetap berlalu dan bermohonlah moga hari mendatang kita jalani dgn penuh keikhlasan ya..

sudah sedia maklum setiap tahun aku balik raya di kuala terengganu. meriah tetap meriah.. kelainan kampung takkan sama dengan bandar..mmg bertuah pada siapa yg ada kg :) itu u olss patut tahu. hehe.. kata org raya tak lengkap tanpa family. yup.. thts true. tapi bagi aku tak beraya dengan abah sudah menjadi satu kebiasaan.. nak buat mcmane masa tak menginzinkan.. tak mo sedih2 lah raya ni.. pkai baju cantik2.. make up cantik2.. nak senyum puas2 lah pulak.. hee.. ape yang yang bertambah best makan di pgi raya.. every year (hari raya pertama) tokma akan buat nasi dagang.. mmg poweerrrr gila lahh.. :) apa lagi yg aku mkn? rendang.. nasi minyak, ketupat, lemang, .. adoi.. x terkira... minta2 lah ada naik badan walaupun cuma sekilo kan.. haha.. tapi hampehhh.... :P

ok! .. x pnh2 ni... First time dalam beraya kami sekeluarga mengenakan warna yang sedondon.. pilihannya seperti yg aku ceritakan pada post2 yg sudah.. 'royale blue'.. di awalnya agak runsing bg aku.. warna tak setaraf dgn kulit. hehe.. bermasalah lah ckit bila warna kulit agak gelap:D gelap ke? yeaaa.. mungkin sbb smua yg lain putih2.. :) whteva about it..ape2 ajelahh kan... janji hasilnyaaa mmg sangat menarik. huhu.. tak kenal maka tak cinta. tak cuba mane nak tahu. betol tak.. huhu.. let's see this...

ini rumah mak tok :) thnx & credit to azphoto ...

rumah tokma :) 
mama pinjam suami.. kikikiki.. tengah tu pak spupu aku.. pok alang.. hehe.. kebetulan dlm sejarah mcm berjanji pulak kami pkai baju colour sama. haha.. dear wife jangan jeles ya. haha. 

this is my lovely sibling & cousin :)
..fifi,sueha,amir,izzati,mimi..

hensome boy kat tengah tu also my cousin..


itu saja buat hari ini.... hari raya pertama takkan sama dengan hari yang lain2.. buat aku! jawapan ya! sangat membahagiakan buat saat dan ketika itu.. huhu.. apamacam? ok tak baju yg aku pkai tu.. thank you so much to amir mirza (my brother) dia yang sponsor baju this year.. huhu... 
Akhir kata: SELAMAT HARI RAYA BUAT SEMUA.. MAAF ZAHIR BATIN..
insyaallah, 24hb sept 2011 kalau jadi ada open house kt rumah kami di KL. datang lah ramai2...

banyakcakap: nak tgk gambar bnyak lagi.. pgi kat my fb yaa... :) syamimie haslee..