Saturday, May 07, 2011

SELAMAT HARI IBU..

..:: Assalamualaikum::..

semoga smuanya dalam kebahagiaan..
firstly.... SELAMAT HARI IBU aku ucapkan buat semua yang bergelar ibu....
ku sanjung kalian di martabat yang paling tinggi...
actlykan aku tak tahu pn bila hari ibu.. tarikh sbnar dia. hehe.. aku bab2 tarikh ni mmg lembab sikit... tak kisah lah bila2 pn aku anggap setiap hari adalah hari ibu buat mama aku.. sbb........ everyday dia mmg kat dpn mata aku.. klu mcmane bz skalipn mesti aku adakan waktu untuknya walau sedetik lebih.... :)
sempena hari ibu meh la skali skala aku nak citer pasal mama aku yang paling aku syg ...... dialah ibu... dialah BFF.. dialah segal-galanya...
sangat rugi bila anda x rapat dengan ibu ! mungkin bole berubah  & merapatkan silaturahim anda mulai sekarang :)

Norhayati,47thn... ( mama aku) anak kedua dari tiga beradik.. kesemua adik bradiknya x sama muka.. sorang cam cina, sorang cam vietnam, sorang cam org bali... hehe.. hebatkan... huhu
apepun mama seorg yang lemah lembut.. garang ada ketikanya.. seorg yg penyayang selebihnya... antara kami tiga beradik.. aku yang paling rapat dgn mama. bukan sbb mama sayang aku lebih.... jgn salah phm..tapi sbb aku je yang slalu duk rmh. ( anak baik la konon) haha... padahal mcm hantu. haha...

kemana2 kami tetap bersama... makan,shopping, travel, even nak ptong rambut skali pun..hehe.. kami mmg rapat. ceritamu ceritaku jua. begitulah aku gambarkan keakraban kami.. kami kongsi segalanya2nya..
'sharing is caring' :)

..... sangat penting untuk korang smua tau.. mama sangat tabah dlm keadaan apapun. pernah di uji dengan pelbagai dugaan namun dia masih tetap bertahan. kadang2 aku terfikir.. cukup kuat ke aku untuk menjadi seperti mama..? :) entahlah.....

buat mama & aku nak sgt mama tau : i love u so much... xde sorang pn yang dpt menggantikan tempat mama di mata aku. keistemewaan itu hanyalah ada pada mama... kita suka bersama. menangis bersama. ku harap kebahagiaan itu ada buat kita biarpun hanya seketika...

"mama, mana jalan kulalui sering ada wajahmu.. 
lalu kasihmu ku abadi ke dasar hati ini.. 
sesungghnya kaulah kasih sejati & permata hidupku"






Oklah...siapa pun dia... apapun perangainya... bgaimana pun rupanya... 
yang namanya melahirkan anak itu pasti bergelar ibu... beruntung & bertuahnya mereka..
SELAMAT HARI IBU,MAMA,MOMMY,EMAK & sebagainya :)
semoga dirimu sentiasa terpelihara di bawah naugan kasihNya...

2 comments:

shahjiehan said...

selamat hari mama! hahahha


mama awak cam datin2 lah... eheee


datang dari rofl jom baca dan komen blog shah pulak Sifat Wajib Allah. | ! !shahjiehan [dot] com ! !

Syamimie Haslee said...

datin2?? huih.. dgr dek mama saya kembang la dia. haha...

thnks comment. nnt sy jenguk blog awk :)