Monday, August 22, 2011

JANGAN MALU UNTUK BERFASHION ! ! TAPI... AKU MALUUUUU

Assalamualaikum =)

22 Ramadhan already! really hope u olls masih bersabar untuk menyambut Aidilfitri akan datang :) membilang hari.. i think maybe tinggal lagi 6 days ramadhan al-mubarak nak tinggalkan kita. am i rite? hmmm...... :) suke laaa.. dah nak raya.. hehe. (adoi.. mcm budak2 techik pulak aku ni kan) heehe.. whateva.... :P bukan aku tak tahu u olls pun melonjak gembiraaaa.. kan! :P haha..

baju raye tahun ni colour Royale blue... cuba bayangkan sekejap aku pkai warna tu.. sesuai ke?? kulit dah la gelap.... aku dah habis pk... nak bandingkan aku dengan adik bradik lain aku mmg lain dari yg lain... yg lain semua putih melapak... dah kata keturunan org siam mmg cam gitula kulitnya. tp aku sorang ni yg sesat. haha.. hmmm.. whteva.. dah tema diorg kaler tu aku terpaksa la ikut. cantik or tak cantik blakang kira laaa kan.... nanti tgk aku pkai ari raye eh.. :)

ALL OF FASHION .. WHT UR STYLE NOW?


ok! subject for today , wht are u thinking about fashion?? abg aku seorang designer.. (AMIR MIRZA) kalau u olls kenal, its mean dia popular. hehe... kalau tak kenal nasib laaaa... :D dia slalu syorkan pada aku untuk berfashion..... lebih kepada gaya intrend.... hmmm.. kalau tnya aku memang la bab2 fashion ni aku lemah sikit. kalau tgk kat luar sana mmg pelbagai fashion yg tgh hot skrg ni... tak kurang hebatnya dengan gurlz yang bertudung.. very2 nice bila kena apa yang di gayakan...aku pandai tgk je, seriously aku memang malu berfashion! bukan malu je... tak pandai kot.. lagi2 warna2 blocking....   i mean bg aku warna tahap overrr..... tp sebenarnya tak over..  ia nampak cantik & berani... entah ssh nak cakap. tgk org pakai cantik tp bila aku nak pakai...... haih.. mampu ke aku nak pkai mcm dia??! mcm siapa??? 

chop!chop! why eh FB x ley bukak mlm ni?? (tiba-tiba)... sktnya ati aku.... agaknya dia dah benci tgk aku slalu on FB and letak status ayat2 jiwang kot. haha... entahlah. atau lappy ni slalu buat hal.. ataupun line tenet ni slalu sgt jeles ngan aku bila aku nak online. haihhhh..... macam2 hal...... sabau jelahhh kan... dalam mencari erti kata lain... di alam kebosanan di pagi hari ni aku melilau lah mencari ape yang menarik di blog kawan2 yg lain......ya memang aku jumpa sesuatu yang menarik untuk di kongsikan..... :) untuk mulakan citer yg tadinya..... fashion!fashion!fashion! i love fashion but mcm aku ckp la.... aku tak pandai sgt untuk berfashion.. sedihkan. sebab aku slalu ketinggalan zaman... :) aduhaiii.... apela cik mimie ni! ....
erm...tiba-tiba tertarik & menarik melihat blog si gadis genit yang pandai bergaya ni...  
search now ! http://jezmineblossom.blogspot.com

 memang aku salute this girl.. dia langsung tak malu & berani.. kalau abang aku tengok dia ni mesti suka... :) firstly sorry to Jezmine ya sbb i share ur pict dgn my frens kat sini.. xde niat ape2, i just like ur style! sharing is caring babe;)

Bukan tak mampu beli tapi... mampu ke aku nak bergaya serupa ini?????????

 tak mungkin kan aku mampu pakai mcm ni? see... dengan skirt dia tu di sebalik tu ada pula jeans... wow!

 oh.. ami there! (kiri) itu member my brother.. tgk cra dia bergaya. tak mampu aku pakai bag mcm tu.. aku tak tahu kenpa aku tak mampu? maybe sbb aku tak suke.. atau aku ni buta mata tak pndai bergaya... 

 tumpukan pada seluar & kasut first.......  & bajunya yg agak besar. tp bila dia berfashion tali pinggang di tengah tu nampak style kot :) tak mampu.. tak mampu aku... :) huuu...

 this one mcm aku suke sikit :) sbb nampak simple & sweet.. buttt.... one thing yang tak kena. selipar.... x perlu kot. sweet lagi kalau pkai kasut yang tutup di depan tuuu... hmmm... yang ni aku mampu. hehe...

Wow! this one blocking colour!.. see... kuning & blue ocean maybe.. erm... bila di gabungkan nampak sweet pulak kan.. kau mampu???? aku?! kena pk dulu. hehe. tp aku mmg suke tgk org pakai skirt mcm ni.. teringin jugak nak pakai.. tp banyak halangan la.. org cakap tak cantik. patah semangat derr.... :P

 bag & kasut nampak mcm tak kena pada pandangan kita. tp bila dia pakai... fuhhh! bergaya habis... nak tanya.. ko berani x????

 baju dia....... haihh... :) nampak mcm x reti fashion tp.... for now! this is fashion.. ape pun bole.. & i think this is vintage... bag & kasut.... aku tak mampu nak pakai :)

wow.wow.wow..... ni betol2 blocking colour... u olls berani??? tengok dari atas sampai bawah. kalau aku pakai mcm ni kompen 100% kakak aku reject tak mo berjalan ngan aku... siotkan... this is fashion lah... see... tudung wane lain.. baju wane lain.. seluar kotak2 zaman 60an , bag kaler lain & see,,, i loike ur shoes... red kaler... also wane lain & x serasi. tp bila dah di gayakan.. THIS IS FASHION... auw.. aku tak mampu nak klua rumah pakai mcm ni.. tp this gurl... mmg nampak sweet :) tak tipu....

 pertama skali.. untuk pict ni i give 95% for kasut.. sangat cantik... ape yang tak mampu bagi aku. accessories dia tu... aku nak pakai rantai tergantung zirafah tu?? hmmm... tak kot.. tapi kena dgn gayanya yg ni.. wow.. betul2 nampak lain dari yg lain & dia sgt pndai fensyen & x malu.........

 dari kiri.... itu my idol fesyen (hijab)... hana tajima. slalu tgk cara dia pakai tudung kat youtube. mmg teruja beb! org cantik pakai apa pun cantik. thts wonderfull hana tajima.. <3

yang ini pulaaa.... reben yg agak besar. before this aku slalu anti dgn reben yg besar2 kat baju. yg sedia ade sengaja aku buang...  but after this... i must try this.. pakai baju reben besar2 punya. hehe... 

 CANTIK! creadit to skirt merah.. body dia lawa.... & yanny...hujung skali... cute..

 baju bulu2 & sluar kotak2... nampak mcm pakaian winter je.. but... bila dia pakai ini mmg style... :) & gurl yg sebelah tuu... cantik... pandai gilaaa la dia bergaya..... wuihhh... jeles... :) tak mampuuuu....


ini aku lagilah tak berani nak menggayakan..... baju besar. bag mcm karipap :) & kasut merahh... wOW...!!

Nak tgk more'sss??? pegi kat blog dia yaaa... bnyk lagi yang cun2 .. apa u olls nak kata setelah melihat si gadis ini?? teruja? terpikat? terpegun? what else?? bagi aku dia sgt amazing. mampu & berani menggayakan apa saja fashion... kemana saja dia pergi... aku??? aku tak mampu! aku belum cukup brani untuk di kritik. ya ke?? hmmm.. tapi tak mustahilkan suatu hari nanti aku mampu & pandai berfashion juga ;) Macam Dia........... yeahhh...
itulah fashionnn... sape tak kenal fashion? yo! anda sangat rugi. sbb baru kali ni aku betul2 bersemagat untuk merungkai & perlu berani untuk berfashion. fashion tak semestinya menjolok mata. sexy (seksi) OK. tp jangan sexsa (seksa)... paham2 lah sendiri......:)

ini style saya. ape macam? ok x buat saat & ketika ini. hehe... 
creadit to jan (my cousin) ... dia yg ambik pict nie.. :)


 Mngtok dah lahhh... sahur minum milo je taw! lupe dunia bila tulis blog.. ayooo....

3 comments:

Anonymous said...

i lagi suka yang simple macam u pakai.pakai mcm girl yang u tnjk tu,crowded.nampak macam badut pun ada.

idasm said...

Mimie, pic mimie yg last tu dh ok sgt. Sweet n simple. Kak ida pun x suka yg pelik2 dan sarat..

juanthegarage@gmail.com said...

you sweet !!! just try something daring -- you will bw wow!!

http://juanthegarage.blogspot.com