Wednesday, August 10, 2011

Pelajar Malaysia Di rompak (rusuhan London)

 
Bab dunia luar ni biasenya aku jarang update.. padahal itu adalah salah satu perkara yang penting untuk kita ambil tahu... walaupun ia terjadi luar bandar kita sendiri. tanpa sedar. aku baru je dapat tahu & terdengar desas desus mengatakan 'pelajar malaysia di rompak di london'...  Astafirullah-al azim...ya allah. itu ajer yg mampu ucapkan sejurus melihat di youtube.  kesiannya aku tengok Asyraf Haziq,malaysian student ,He is first year student from KAPLAN College. .. adeh. aku masih tak dapat bayangkan kalau kita sendiri di tempat dia.. Macam mana those guys boleh sampai hati nak merompak seorang budak yang sangat helpless? yes. seorang yang helpless...



tengok ni! kesian sangat.. haih... x bole tgk lama2 video ni.. kesiannn tgk dia....

banyakcakap: dalam kita berbahagia, pasti ada yg berduka. berdoalah semoga semuanya baik2 saja selepas ini. dan bermohonlah agar di jauhi dari perkara2 yg tidak baik. amin.