Wednesday, December 21, 2011

ANAK BONGSU

Assalamualaikum...

Selamat malam bagi siapa yang dah kepala atas bantal tuu :D seronoknya bila dalam kepenatan dapat tidur tanpa gangguan. kannn.. itu cerita aku dulu.. masa kerja lebih masa kat PWTC.. mmg nikmat tdo tu lain macam.. ishk.. jgn maksud bukan2 pulak.. nikmat means tido lena ok. hee.. 
tup. tup .. entah apa jadi kat aku mlm ni smpai skrg mata tak mo tdo..  dah lahh sebelah mata bengkak. memalukan betul lah nak pegi mana2.. tu x termasuk 'kalau' pergi kerja... haihhh.. :) bak kata kakak aku 'padan muka ko' mengintai lagiii... ngintai ape?siapa?! haahahaa.. mengarut je tak habis2.. dah nak kena kat tang mata nak buat lagu mana kan.. hehe.. maybe la ambik masa 2,3 hari untuk surut bengkak.. actly aku tersilap makan.. alergic lah tu kot.. hmmm....... dah biase dahh.. rilexxx arghhh kan.. :)

Back to topic..
siapa kat sini anak bongsu??! tolong ambik perhatian... cewahhh... hehe.. (anak sulung ke tengah ke tolong baca jugakkk) cehh.. memaksa tuuu..huahuahua...
ok,firstly aku menyampah bila org cakap anak bongsu ni manja! harusss ke?! untuk pengetahuan korang aku pun anak bongsu..  tp aku tak macam tu ok! manja2 ni aku letak tepi jap (manja dgn MR.dot.dot.dot. lain citer :P ) heran aku bila ada yang sebut anak bongsu bermaksud anak kesayangan or whateva atau seumpamanya seperti berikut... lebih parah ada org cakap anak bongsu very da specia?l! OMG.. nak muntah.. wek.wek :D

ANAK BONGSU interframe.hehe..

sampai skrg aku duk mencari apa keistimewaan anak bongsu.. kesian betul lah aku.. hehe.. bukan tak suka.. sumpah aku tak kisah psl tu semua. tp kadang2 aku nak keistimewaan tu.. aku nak satu kebebasan & kepercayaan dari parents.. sbb smpai skrg maybe mereka masih anggap yg namanya anak bongsu tu adik2 & masih kecil2.. :( why me?!
and satu soalan untuk mereka.. kenapa bila abg or kakak buat boleh pulak? jangan letakkan alasan sbb u syg i! vry x masuk akal. means u x syg ke kat kakak & abg?! soalan putar belit.. tak paham takpe. saja buat mcm tu agar si dia tidak mengerti.. (sebenarnya nak lepaskan perasaan ni) syhhhhh....

tak adil bagi aku... bila aku buat semua tak boleh. bila dia buat semua boleh... rumitnya keadaan bila kesalahan tu selalu di letak pada aku.. tu ke yang di namakan pengorbanan.. ? entahlah lain org lain maksud. aku pun malas nak pk.. mcmane lah aku tak sedih kann... hmmm...

ada sesiapa yg sama nasib??! ermm... maybe takde yg mcm aku.. korang sangat bertuah bila seusia aku ni korang boleh enjoy puas.. kesana kemari. but not me.. im not lucky like u.. bukan mengeluh atau menyesal.. tp skali skle tolonglah memahami.. tu je aku minta... 
anak bongsu pun sama macam ank2 yang lain jugak.... betul x? so... jgn lah beza-bezakan sgt.. beri keadilan agar tiada dendam. beri kesederhanaan agar tiada kekejaman. beri kesempurnaan agar terjamin kelak.. :)

hargai lah hidup korang.. sbb korang takkan dapat rasa apa yang aku rasa...
selagi aku dpt tgk burung bebas di angksa, aku akan rse aku jua bebas biarpun aku cuma di sangkar emas... luas tapi kosong. indah tpi hambar...


Syamimiehaslee

4 comments:

Mishter Izwän said...

follow sini . follow la balik kalau sudi

speechless009.blogspot.com

Anonymous said...

nk bljar edit blog

follow blog advance-blog-user.blogspot.com

thanks

Edy Fee said...

gempak la header...mnis je

Wan Nursyamimi said...

edy : thanksss.... :) manis bnyak mkn gula..hihi

izwan: done! follow u..