Sunday, August 26, 2012

SELAMAT HARI RAYA (2012)

Assalamualaikum..

salam syawal untuk semua...
rasanya masih tak terlambat untuk ucapkan selamat hari raya maaf zahir & batin...  agak lama untuk update sesudah ramadhan berakhir kerana waktu yang tidak mengizinkan...
seperti lazimnya... setiap tahun kami sekelurga balik ke kuala terengganu (masih tanpa abah)... apalah kiranya raya tanpa pulang ke kg halaman.. agaknya seperti makan nasi tanpa kuah gulai. hehe.. mcm tu lah kot kiranya. sbb 7thn yg lalu aku pernah beraya kat KL. Walaupun best KL tak jemm.. tapi raya di KL sgt tak 'Hot' Hahaha.. :) just cool cool . hee.. tak nak tak nak... Raya mesti balik Kg. ada paham! tapi kan kan... sape yg x de kg tu terpaksalah ya... alooo kecian dia.... thn depan planning jom balik kg saya... huhu...

ok.. bck to story...
kalau tahun lepas warna biru.. tahun ni pulak warna hijau.. yuhuuu.. ape yang hijau?! Eh... raya lahhh... firtsly, thanks to my brother Amir Mirza sebab sponser 2psg baju utk raya... big hug to you!.. kata sepakat diberi 'emerald green' menjadi pilihan hati.. warna faveret tau!.. apapun meh layan gambar dulu....

 baju ni design sendiri.. amir mirza just jahit :) yang menurut perintah. hehe.. mula2 siap x bekenan langsung. rasa mcm x nak pakai.. sbb ala-ala saloma gitu... kemabang.......................... maluu....... hee.. tapi dah pakai siap make up siap pakai kasut siap pakai tudung. eh eh.. cantik pulak :) kuikuikui... perasan btol.. tapi cantik ke tak cantik ke... mesti dan harus pakai jugak.. sebab org dah bagi free.. kita mesti pakai dan hargai. betol x? :) thanks again..
 yang ni bersama kakak (hujung) & my lovely cousin ( tengah).. cantikkan.. sape yg nak ngorat tu sorry lah.. dia dah ada ehem2... setia pada yang satu oke ;) dannn.. lupe nak bgtau. dia model... sape nak tempah dia untuk magazine ke amenda ke bagitau lah. huhu.. :)bayaran mesti mahal:P haha

 yang ni semua ada.... yang baju cantik2 tuan cantik2 pandai melaram bagai tu , tu semua sepupu.... :)
bab bergaya serah kat depa.......... :)



 awek awek cute.. eh cute ke? haha.. tapi yg kuning tu paling menyerlah. adoi. jelouse kat ieda :P
my family forever :) nenek yang sentiasa nampak ayu cantik menarik tertarik =)

begitulah menariknya hijau di hari raya pertama... next time boleh lah u olls buat warna ni.. comfirm meletop raya korang :) bercakap pasal raya.. tahun ni aku tak berapa kumpul duit raya... sedih kot! rasa nak jadi budak2 balik... raya kalau tak dpt 500 tak sah... :) haha.. banyak kan... bdk2 zaman skrg x reti kumpul duit raya.. zaman kita2 dulu.. satu kampung tambah satu negeri aku jelajah.. mane tak dapat banyak. kan kan.. :) tahun berganti zaman.. yang pasti raya dulu tak sama ngan skrg. even main bunga api pun ada bezanya.. dulu malam raya penuh satu kg budak2 main bunga api plus ade pelita yg comel2 sekeliling rumah nenek.. tak sama tak sama ok.. pastu budak2 skrg belagak! anak org kaya... main bunga mcm dataran merdeka pancarkan tuu... meletop mmg la cntik.. tp bising bukan main lagi... (itu kg aku. kg korang aku x tau) nak citer memang tak habis citer..

mood raya.. nak citer raya kedua pulak... aku mengenakan dress sentuhan dari pereka muda juga iaitu amir mirza... tahun depan berharap lagi amir mirza sponser tapi dia serik.. dia ckp tahun depan korang tempah sendiri sebabnya kami semua marah last minute baju raya kitaorg baru siap. kalau tempah sendiri before ramadhan mesti dah siap. hehehe....

 posing maut skali.. hehe... :) pakai baju ni org cakap mcm model. haha... perasan tinggi kot. haha





 suke sangat gambar ni :)
thanks kak gina for this pict. nasib bawak stand.. boleh la ambik gambar camni...

 budak geram.. amani humaira @ aisyah.... putih gebu dan best cubitttt... tak banyak meragam.. esok2 nak ade anak nak yang mcm ni. haha.. comel & baju yang dipakai sgt highclasss u ollss... ratus2 wooooiiii......padan lah comel memanjang....

 sepatutnya 4 sekawan.. haha.. tapi ixaty terpaksa masuk keje di hari raya... jadi tinggal 3 je... ni cousin the best for eva... tempat bergelak ketawa dan sgt happening....bak kata org cubit peha kiri peha kanan terasa.. haha... sepupu rapat.... ;) mimi,sueha,fifie.. (ixaty mesti jelouse tgk gambo ni)


dah dah lah tu posing... tahun ni punya gambar melebihi tahun lepas ada kot dalam 1000 keping. haha... mau x 1000keping pgi situ snap pegi sana snap.... dan mama asyik membebel.. lagi membebel lagi anak2 yang nakal bergambar... haha.. harap maklum hari raya hari bersejarah dalam hidup... setiap gambar ade cerita betul takkk... huhu..

asyik dengar citer aku je.. macam mana citer korang pulak? best tak raya ni?? dan setiap yang bergembira pasti ada yang berduka...sama-sama mengingati....

 raya ke-3 :)

eh satu lagi.. lupa nak bgtau. he.. raya ketiga aku g open house rumah zizan raja lawak.. full gilerr... dah sama org tengganu. kalau tak g rugi kot... peminat tuu... hehe... :) serius lawak. n annoucement to all. zizan lagi hensome bila tengok real.......... :) dlm tv tu ala... biase2 jer.. hehe... tapi zizan ngade.. tunggu dia berejam-jam! nak mandi la pakai baju la... ishk.......he :P nasib minat.. kalau tak dah lama balik.... hoho!

oklah... nanti kita citer lagi.... SELAMAT HARI RAYA skali lagi untuk korang.. datang la raya kat rumah aku. pintu terbuka luas. kueh raya banyak lagi... kat mana?? setapak je :) selangkah je dari tempat korang berada. ececece.......

2 comments:

syAzAnA said...

Serius cantik baju awak. Serius cantik!

the fikirman said...

sakan sungguh gambaq raya .
btw , keep calm n happy eidul fitri