Saturday, March 16, 2013

i JUDGE u. sorry!

assalamualaikum dan bersua lagi kita :)

thanks for coming here and read some artikal yang kadangkala merapu :) i wish i could be the best but someone tell me 'u r not the best n can't be the best'. kejam sungguh kan! haha... takpelah redha ya.. itu unsur2 dengki lah tu kan. hahaha.. nevermine.. itu sebenarnya semangat. semangat yang tak kenal erti penat lelah.. sungguh. saya tak kisah. thanks for comment me. im totally loike it!

oklah berckap x perlu pnjang lebar (bukan dah panjang lebar ke?ek!haha) siapalah kita nak judge org. lebih adil jika kita letakkan biarlah allah saja yg judge kita. sesungguh manusia itu memang tak boleh tgk org senang. dan menjadi suatu kebiasaan bila seseorg mengecilkan seseorg.. (its ok.. i mmg dah kecil molek) i noe who i am :) sangat sedar diri.. hikhikhik..

bila di fkirkan balik tidak lah baik sangat aku ni. bukan terang terangan juga seorang yang jahat! haha apa yang saya cari dalam kehidupn ini adalah redha allah untuk menentukan layakkah saya berada di syurga? mmg la payah bila soal syurga di bangkitkan. tp setidak2nya kita sebagai manusia mesti ada list dalam kepala otak untuk itu. sbb tu ada dosa dan pahala. baik dan buruk. akal dan fikiran. sama-sama kita fikirkan..

cakap pasal judge! kalau dah namanya manusia mmg tak lari lagi dari mengata org. haha.. mmg aku slalu mengata dia. ya. dia yang aku kenali. ini mengata bukan soal suka-suka. ini soal ati dan perasan dan kelakuan songsang yang dia perlakukan. masalahnya salah kah kita menasihati sesama insan. (bukan mengata) its correction ok. i do! dah namanya manusia jadi mmg x salah. thts why im ok when u judge me. sekurang-kurangnya saya boleh berubah. :) cermin itu bukan sekadar berhias cantik! itu hanya sandaran untuk kita kenali diri kita. ingt tu.. i always remember that!

judge! itu bukan maksud nak perlekehkan. itu juga bermaksud menoktahkah kehidupan org. itu semata2 hanya untuk kebaikan. cerita aku ni untuk seseorg. mmg dia x pernah bukak blog aku ni. and kalau dia bukak pun thts lucky for me. sekurang2nya awak tahu. ada rmai yg mengorbankan jiwa dan raga kerana awak. :)

when i judge u.. u must listen and learn from mistake!!!
listen! aku mmg tak suka jnis manusia kepala angin! (sbb aku tak mcm tu) kepala angin means suka hati kau jeee nak buat keje tanpa pk perasaan org. kau tak tahu apa yang kau buat tu org suka ke tak! mmg hal yg satu tu aku judge kau! kau mmg teruk. hati aku selalu terluka sbb kau. aku sabar.
listen! kau kurang ajar! kau buat parents kau mcm tak wujud. aku benci org yang tak hormat org tua. (sbb aku tak mcm tu) aku sakit hati tgk bila kau tinggi suara. apa kau ingt kau keluar dah besar ke? lupa ke kau siapa yang beranakkan kau! kau memanggggggg.....eeee... kenapa kau lupa tentang tu... listen! aku tak suka bila kau lebihkan kawan. kawan bukan segala-galanya. mereka ada di saat kau cantik,banyak duit,ketawa sahaja!! kau lupa kau sakit di saat kau boleh berjalan hu ha hu ha... kauuuu... Listen! kenapa kau penting sgt duit? duit tu semata-mata untuk kesenangan bukan jaminan pun.. kau lupa lagi. sebab kau dah tersesat jauh dengan manusia yang slalu cari duit cara tak betol. aduh semakin sedih aku dengn kau.... takpelah.. stakat ni saja. aku bukan nak burukkan. aku nak kau sedar je. cara kau skarang ni salah. salah salah... kawan2 dah hanyutkan kau jauh sgt. suatu sat kau akan tahu. tgk lah x percaya. aku bukan mendoakan. tp aku turut terkesan dengan ungkapan seorg ibu. kalau kau terus begini. kau akan jadi anak derhaka...

please.. i judge u because i love u. jangan marah. ini semua cobaan untuk kita. berusahalah agar lebih di sayangi.
happy weekend :)

No comments: