Tuesday, April 05, 2011

SORRY SAYA MELUAT !

assalamualaikum...
tenangnya malam ini... setenang hati yang berselimut sepi :) ( ecececeh! jiwang la plk malam2 buta ni) hee..  ada yang masih berjaga ke di malam hari seperti aku ni? esok keje... huu.. tido.tido.tidolahh... itu hnya kata hati .. tapi tidak pada 'owner' mata ni sendiri... hehe... dah tak ngantok nak buat canne... Cinta tak boleh di paksa-paksa..  begitu juga mata yang masih bolat ni :) jangan paksa2 ya. sampai & tiba waktu nanti terlentok lah ia :D

dah terlanjur berceloteh di sudut ruang dan mata hati yang masih berjaga aku nak update kan pasal situasi & kes aku pergi jalan-jalan haritu.. bukan haritu je...banyak kali mungkin... dah lama terperasan tapi tak terfikir plk nak berhujah! oleh kerana mata bebola ini masih bolat merenung tajam, aku teringat psl satu kes ni...

soalan pertama: pernah tak korang tengok lelaki galas/kendong bag pasangan mereka??
soalan kedua: si pasangan tak rase bersalah ke??! *&#@!?
soalan ketiga: apa pandangan anda??

firstly! sorry to say.. pndangan aku ... aku mmg paling tak suka tgk lelaki kendong bag perempuan... mungkin korang rase aku jelouse sbb takde bf & tlg  bawakkn bag utk aku!! ough..please...for ur info aku sangat meluat..
kat mane2 pun aku akan terserempak dengan mereka2 ini. itu mungkin hak masing2.. tapi mata aku ni berbulu tengok! tau tak???? dah tu si minah pulak melenggang kangkong sahaja. adoi! maaf kiranya terkena di batang hidung anda sendiri kejadian yang aku smpaikan. mmg btol aku sgt meluat! aku rse mcm nak sound direct je... tapi itu smua tersekat di ulu hati je. hee... x pasal2 plk kang aku kena penampor.. hee.. just geram je tengok... dah elok2 bersiap2 dari rmh, bergaya sakan bawak bag. sampai depan boypren bahu patah pulak. x leh nak galas sndri... kan cantik bertambah ayu bila si pmpuan sndiri yang menyandangnya, menggendongnya, menggalasnya. btol tak? tolong angguk kalau anda perempuan chantik @ lelaki hensome :) he.
si boypren lak, konon2 lah menjadi pelindung,hero pada si adinda. sayang punya pasal. macho ke mana. apa ke mana... 
rosak akidah fashion masa kini... btol2 silap langkah dalam mengatur gaya. lelaki bawak bag pmpuan? try bayangkan lebih mendalam lagi.... hehe... bila si macho membawa bag pink siap ada rompol2! mak aihh... kesian no....he.

haihh... dah dapat satu dosa arini mengata org! hahahaha... lasernya mulut mak, nyah. hahahaha...... syhhh.. stop! ini hnya satu pndangan saja. mata kita juga ada hak utk mmberi komen bila sesuatu perkara itu berlaku ... kikiki.. tak gitu? haha..

oklah! bila dah bckp tak bleh nak stop..hehe... cam gini lahh.. haih...
mata dah 65% layuu... sooo... phm2 lah ya...


SELAMAT MALAM,MIMPI INDAH ^___*




Syamimie

7 comments:

Mizz Lolly said...

aii pon meluat youuu ... bila perempuan nak tunjukkan queen control dan bila lelaki nak menunjuk kuasa suruh isteri mengangkat segala barang2 n dia pulak lenggang kangkong.. loving is caring ... bukannya dominating :)

Eila Hanafiah said...

Ehh..samala...kita pun cukup menyampahhhh...situasi camnie....
konon nak tunjuk la..yang si hero tu caring sangat....
Lainla kalo dah kawin anak dah ade...
Kadang2..si istri nak carry baby..boleh..si suami tolong pegangkan sementara tu...
Nampak tak machola....

Syamimie Haslee said...

thanks for the comments :)

mizz lolly: u r rite. loving is caring but not dominating :)
kesian kan bila si lelaki kena queen control .. ishk2...

eila hanafiah: hehe.. kita pmpuan mmg pnya pndgan yg sama ...
SGT STUJU kalau keadaan memaksa.. :)

Joi said...

so salah laki yg bawak beg ke pompuan yg suh bawak kn?

Syamimie Haslee said...

:D hehe.. x salahkan laki. tp klu bole elakkan. si pasangan xde prasaan bersalah ke?? hadoi! MR encik jgn marah. pandangan masing2 ya ;)

Mizz Lolly said...

the real moment nak taw samada si suami tu betol2 caring and loving ialah selepas berderet anak pon, si suami masih lagi willing to carry those loads on his shoulder ...

Syamimie Haslee said...

Mizz lolly ;) saya sokong 100% hehe.. memang sangat betol...