Thursday, June 30, 2011

KENAPA & BILA MALAM

Assalamualaikum.. =)



hai readers..
awak juga macam saya? x boleh tidur yaa?.. ishk2 sama la kita :) hee.. entah.. malam ni aku tak boleh tidur lagi. ada saja yang mengganggu.. aku tak tahu apa yang mengganggu.. mungkin badan tak berapa sihat tu mood yang lain mcm je kot :) org lain tak kan faham apa yang kita rase. so.. tak payah comment apa2. just baca & bahagiakan hati saya buat seketika cuma.. tiada paksa ya.. hehe..

kalau terus-terusan macam ni aku sendiri tak dapat agak apa akan berlaku. tiap2 mlm aku ada masalah tidur. esok pula ada sesuatu yang perlu aku pertanggungjawabkan.  bagaimana?? tak mungkinkan aku akan jadi seorang pekerja yang baik klu mcm ni?? haihh.. mereka takkan faham, aku lagi laaa....

orang selalu tanya awak kenapa?? kenapa? & kenapa?? kadang2 rase mcm baik jadi bisu.. diam lebih baik.. tapi.. kebisuan juga bukan akhir dari penyelesaian bila kita dalam kebuntuan mencari sesuatu yang belum pasti... mencari & akan terus mencari... apa yang di maksudkan kenapa???

sometimes.. ada benda yang kita boleh share.. ada benda yang kita nak sangat heboh-hebohkan.. ada benda yang kita rase 'awak juga perlu tahu'.... bak kata omputih sharing is caring..  :) tapi bilaa kita dalam sedar kita mesti akan terfikir tak semua kan kita perlu share walaupun kita rase di hati ni mcm masih ada sesuatu & bole jadi tinggal seinci je lagi nak pecah.. orang cakap jangan ikutkan hati..nanti mati =) orang tengok aku senyum tapi dlm hati siapa yg tahu.. org tahu aku tak banyak cakap. tapi buatla aku marah.. skali aku meletop ... waaaa.. mengalahkan lava yang mengalir.hehe.. xde sape yang dapat mengagakkan... 

tak tahu nak ckp mcmane lagi.. kalau boleh memang nak luah semuanya. biar tenang sikit... namun kata mama.. meluahkan biarlah pada yang sudi.. berbicara biarlah pada yang mengerti..
huuuu... lupekan.lepekan semuanya..... sbnarnya aku cuma rindu..rindu pada keadaan yang dulu.......... bila semuanya ada di sisi.. bila smuanya sentiasa mengerti. bila semuanya dihiasi dengan wajah ceria... & bila malam kini.. hanya aku sendiri.........

i feel like cying...

2 comments:

Anonymous said...

Kdg2 kita hanya nampak 3 langkah di hadapan, tp Allah nampak jauh lebih ke depan - gondrong

Syamimie Haslee said...

thaks 4 comment :)
hmm.. yup... betullahh....