Friday, December 09, 2011

KERJA LEBIH MASA = 'PWTC'

Assalamualaikum =)

salam seribu kemanisan buat yg sudi datang kemari membaca perihal aku yang tak seberapa. kangen bangat sama kamu. ceh... hehe.. dah lama tak update. mestilah rindu kannn... macam kita rindu kat org tuuu.. tapi dia je tak tahu ;) huhu.. ohhh.. dah menyimpang ke arah lain la pulak.. gatai bebenor kan.. olohh.,.. saja melawak kan.. he. banyak sebenarnya nak citer..
sebelum meneruskan citer.. firstly aku nak memanjatkan syukur... alhamdulillah harini aku dapat berehat. dah lama gila tak macam gini... keje.keje.keje.. :( yealah sesekali berehat & tidur lebih masa mmg amat memuaskan. kalau hari2 mcm ni kan. bestttt!huhu.... (berangan ajelah ko mimi)

minggu lepas perhimpunan umno berlangsung kat pwtc.. 29-3dis2011 ..semua org pun tau kan. yang org tak tahu aku pun ikut sibuk.. bukan sibuk sbb masuk calon atau join perwakilan. haha.. umur pun x cukup nak mengundi canne kan.. hahaha... lawak lah tuuu.. hehe.. :P  aku ada buat kerja lebih masa kat sana. keje apa?? haih bnyak soal betul lahh.. yang pasti kerja yang halal laaaa.. cewahh. haha... 
sepanjang lima hari berteduh di pwtc mmg satu pengalaman yang agak menarik... 
macam2 org dan ragam yang aku jumpa.. especially datuk2, tan sri, datin-datin.. mcm2 lah.. ssh nak ckp.. org kaya lah katakan.. ada yg betul2 kaya.. ada yang vogue. ada yang sangat hensome.. opss! and.. apa2 jelah yang boleh di bayangkan.. yang x boleh tahan kebanyakan darinya sangat lah gatal lagi miang.. yang boleh jadi atuk aku pun nak mengurat2.. ishk.. x sedar diri langsung la kan..
setiap apa yang terjadi kat sana. aku ceritakan pada mama.. haha.. yg paling lawak & ketawa mama agak kuat bila aku ckp ada sorang dato yang agak tua bangka (sorry to say) nak mengorat aku! mcm lah aku lawo sangat.. cekeding ajeee nampak.. haha.. nak jadikan perempuan simpanan agaknya. hahahaa... adoi. x tau lah aku nak ckp apa.. yang pasti sangat geli 'geleman' mata memandang. haha... ishk.. tumpang sedih for ur wife la datuk!... :P apa2 ajelah.

dah cakap pun kerja lebih masa jadi  gaji aku tu pun mestilah lebih kan. haha.. itu yang best tu walaupun aku tersanggat lah penat. pukul 12 mlm baru smpai rumah! OMG.. mmg lah mama teramat risau... :) x penah2 aku keje balik lewat.. bila skali skala camtuh mmg dia yg tolong risau... kesian mama :) anak perempuan mmg perlu risau kata mama..

pengalaman tu aku ambil... berjumpa dan beramah mesra bersama mereka yang belum pernah aku kenali mmg sangat best.. lagi2 jumpa yang satu kepala.. keje penat pun tak terasa .. UMNO!UMNO!.. Hehehe...
teringat pulak aku pada si teman yg berada di sabah, di perlis di johor.. semua tu perwakilan dari negeri masing-masing..diorg yang slalu kacau aku.. hehe.. :) insayaallah pnjang umo.. JUMPA tahun depan pulak yaaa......




gambar untuk kenang kenangan je. hehe... ayu tak ayu..? haha.. yealah.. asyik pakai baju kurung je... rimas jugak laa kan.. biasnaya aku pakai baju kurung time ada kenduri je.. ni nak buat keje mpakai baju kurung.. mmg terasa teramatlah ayu.. kannn.. hahaha... ( perasan bagus betul lah minah ni) ececece... hehehe... :)

oklah.. nnti ada citer lagi... jumpa lagi! jgn serik dan bosan untuk datang sini lagi yaaa......

Syamimiehaslee

2 comments:

Hizami Rahim said...

terlebih ayu dah tu. hehe.

Wan Nursyamimi said...

oh. terlebih sudah... ayoyoyoy... :D