Tuesday, February 14, 2012

Novel JODOH ITU MILIK KITA

Salam semua..

tak sabar rasanya nak update blog untuk harini. maybe ada satu perkongsian yg agak menarik.. 
smlm jam 4 pgi baru aku dpt lelap kan mata. ni semua  semata2 dan gara2 ......... buku nie...


ni semua sbb novel "Jodoh itu milik Kita"..... banyak novel menjadi koleksi dan kesayangan aku.. tapi tak pernah aku terlampau teruja untuk habiskan sebijik buku yang sgt tebal ni dlm masa satu malam! one nite only........ kalau di takdirkan msk exam mngenai crita ni dah mmg agak comfirm aku dpt A !  hehe.. ehhh.. ape yg aku melalut ni.  but its true my dear. cube test tak percaya .. hee..

apa yang menarik sangat??? entahlah. tapi yg pasti jln critanya agak menarik perhatian. dari awal.. hinggalah akhir perceritaan.. lain org lain citerasa..  banyak org ckp novel mmg kaya dgn kisah cinta. tapi tu tak bermakna kita yg sedang dilamun cinta aja boleh baca... aku nak je menyangkal kata2 kwn aku tempoh hari. sedap je mulut dia cakap baca novel satu yg membosankan dan buang masa! aku Love novel. bukan semata-mata sebab kisah cinta yang tersenarai carta teratas. tp aku suka sebab semuanya bole jadi pengalaman bagi aku. ada suka. ada duka.. ada yang bernama kehidupan..... 

berbalik kpada story 'JODOH ITU MILIK KITA' sebenarnya lelaki yg lebih banyak memainkan peranan oleh sbb perempaun moodnya selalu berubah2. bukan dlm cerita je. sebnarnya its true. alam realiti pun perempuan mmg tak dapat agak apa yg ada dlm perasaannya. mungkin prempaun seringkali di lukai. (macam akulah tu) he.. yang pasti sayang akan meruntun hatinya tatkala perhatian dan layanan di berikan dgn penuh rasa kasih. haih... apalah harini aku jiwang sgt... hahaha... :D buku tu btol2 buat aku lebihkan perhatian utk mencari lelaki yg terbaik... mcm Aariz Danial :)
dia x sempurna tapi dia cukup di kagami..

thanks to SARA AISHA. sbb penulisan awak cukup mendalam bagi sy .. andai sy di takdirkan berjumpa org atau pelengkap tulang rusuk yg ada di tubuh sy... saya tau dan kenal bagaimana hidup saling bertolak ansur dlm meniti khdpan  dan buku awak insyaallah menjadi inspirasi sy.. 

aku juga nak cakap kat korang.. selain SARA AISHA. please creadit to Anis Ayuni, Aisha Sofea & Damya Hanna. diorg jugak berbakat dlm penulisan. & jln cerita mereka tak pernah menghampakan. :) enjoy reading!  sy pasti awak pun akan suka nanti :) chill....

gambar istimewa utk u all pada hari ini..


*tq amir miza sbb blanja i buku nie... Lub u..

SyamimiHasli

5 comments:

wanabee said...

assalam cik syamimi .
1st time nak komen kat blog ni ...
sebab sekarang ni ramai cerita pasal jodoh.. entah kenapa bermusim pulak tetiba .. aha .. anyway .. thanks for sharing..

nice entri just nice ... kalau jumpa novel tu nak belek2 lah..kot terjumpa kata2 yang best buat rujuk...hohahoahaoahaa

Wan Nursyamimi said...

Wslm :)
thnks for comment..
owh! rmai ya bercerita psl jodoh.. x tahu lah pulak.. tp tu mmg bagus. utk masa depan kan. hehe...

makesure jgn belek saje2.. mesti baca ;) kalau boleh bacaaa.. fahami. :) bru best. hihihihi...

sara said...

Assalamualaikum,

Tadi duk godek2 pak cik google, saya terjumpa entri ni. Terima kasih ya kerana menyukai first baby saya ni. Alhamdulillah, gembira saya dengan penerimaan awak..=)

Boleh tak saya share review awak ni di blog saya? Terima kasih..=)

Salam sayang,
Sara Aisha

sara said...

Assalamualaikum,

Tadi duk godek2 pak cik google, saya terjumpa entri ni. Terima kasih ya kerana menyukai first baby saya ni. Alhamdulillah, gembira saya dengan penerimaan awak..=)

Boleh saya share review ni di blog saya? Terima kasih..=)

Salam sayang,
Sara Aisha

Wan Nursyamimi said...

sara: thanks sebab terjah blog saya.. happy sangat.. seriesly first baby u sgt teruja :)

boleh... silakan.... :)
tq..