Tuesday, January 01, 2013

WEDDING ALYA & KAMARUL & HAPPY NEW YEAR 2013

Assalamualaikum :)


Selamat tahun baru 2013 kepada semua... sekejapnya masa berlalu seperti baru semalam meredah pelbagai dugaan, cabaran. dan seperti tahun baru itu tidak wujud dan tak akan wujud buat masa terdekat ini.. namun hakikatnya waktu itu semakin hari semakin dekat dengan kita.. dan sebenarnya........ "bukan yuna ya." haha..sudah terang lagi bersuluh aku just nak bagitahu. bertambah lagi umur aku. haha omaigad. aku masih lagi rasa seperti kanak2 rebina.. but but... mengikut umur mungkin bukan lagi remaja jauh skali kanak2 riang... tetapi dewasa :) yea... saya kakak kepada kalian sekalian.. haha...(woi.. tolong hormat ckit) huahuahua...

seiring dengan waktu, perjalanan yang mengorak langkah, tahun ke tahun siapa pun kita, haruslah kita menjadi lebih baik dari sebelumnya.. i wish u all the best. pray for me too.. aku ingin menjadi seorg yang berjaya.. seorang yang berwawasan. seorg yang sentiasa peka dalam segala hal.. aku ingin baik di mata manusia juga di mata tuhan.. aku selalu berazam biarpun bukan dalam tahun baru juga hari2 sebelumnya. azam itu tak pernah pudar dan luput dalam ingatan. aku harap korang semua pun macam tu. 'semoga segalanya lebih baik dari sebelumnya ya'

sama2 kita baca doa ni dulu. semoga hidup kita semua di berkati.. 
[200px-Basmala.svg.png]Barangsiapa yang membaca doa awal tahun ini, insya Allah dirinya akan terpelihara daripada gangguan dan godaan syaitan di sepanjang tahun tersebut.Maksudnya:
Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.
Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.
Barangsiapa yang membaca doa akhir tahun ini, maka syaitan akan berkata:
"Hampalah kami di sepanjang tahun ini".

........ 

its a wedding! again! last 2012

Puji dulu... cantikkan :) haha.. pelamin tu cantikkannnn......

tak sbr nak update yg ni actly... dah new year baru nak update kann... yes! its me. slalu buat hal last minute. nak update psl wedding alia.. perkahwinan yang di tunggu pada akhir tahun...  aku kan suka pergi wedding org. so tak nak la miss update yang hot ni kan. tak sah kalau tak update...Mesti!! Haruss! benda baik harus di kongsi kongsikan. tak gitu? kikikiki.. bertempat di duchess palace, ampang.. wedding yang sangat meriah. happening... wow.. big bang! i loike damn muchh.. beserta bunga yang kembang lagi berseri bak pengantin dua sejoli. salah satu idaman perkahwinan aku adalah mcm tu... :) all white.. all i loike.. :)

selamat berkahwin pada 28.12.12 and majlis reception pd 29.12.12 :) pasangan yang sgt cool.. smart n gojes .. and ade photobooth..  (itu yg pentingkan) hihihi..
lets see this
SPB ALIA &KAMARUL


 ini adik pengantin. she's so nice, beautifull.. :) aimi..
&nice dress by AmirMirza. ( ok, jeles dgn aimi) cantik sgt time ni...hehe


 posing posing posing... mane bole kalau tak buat acara rasmi ni :)

 siapa tak kenal lagi. ni dia mama saya.... cantik tak? mestilah kan.. hahaha.. tgk anak dia canne. kakakaak... perasang sungguh mung !! :)

 ok... ini dia pengantin.... sorry gambar tak clear duduk da dekat. depann...tapi camera tak cantik.. huhu. harap maklum. tapi cukuplah utk tatapan dan kenangan untuk aku. huhu...

selesai segalanya.. namun hidup baru tahun baru dunia baru hati baru segalanya berlaku biarlah baru. baru bermaksud berhijrah ke arah kebaikan.. bersyukur kerana 2013 datang dengan senyuman.. dan insyaallah biarlah segala-galanya berjalan dengan lancar seperti yang d'harapkan. 
bermakna buat aku.. bermakan buat kita semua..jadikan segalanya kenangan terindah biarpun yang pahit itu payah utk d'ungkapkan.. biarlah.. kerana esok masih ade titian baru.. titian manis seperti gula2 :) suka duka harus dtempuh. itulah asam garam kehidupan... Cinta?? aku masih lagi menanti :) rilex... baru je 1.1.2013. haha

I MISS U 2012 , I LOVE U 2013

gdnite. muah.

No comments: